Porslinsfasader i Malmö | TandCity

Porslinsfasader kan ge dig leende du alltid drömt om

Är du inte nöjd med dina leende? Vi på TandCity vet hur viktiga tänderna är för självförtroendet och självbilden. Vi vill inte att ditt leende ska vara en bidragande orsak till osäkerhet och nervositet i sociala situationer. Vänd dig till oss om inte nöjd med hur dina tänder ser ut och önskar professionell rådgivning. På TandCity kan vi hjälpa dig oavsett om du har missfärgade, sneda eller nedslitna tänder. Med hjälp av till exempel porslinsfasader kan vi återställa ditt tidigare leende eller ge dig leendet du alltid drömt om.

Vad är porslinsfasader?

En porslinsfasad är som ett tunt skal av porslin som appliceras på framsidan av dina tänder. Fasaderna formas och färgas individuellt och bildar efter applikation ett tunt skikt på utsidan av tänderna. Med porslinsfasader kan man bestämma både färg och form och på sätt få det väl anpassat till just din mun. Ofta är det framtänder som patienterna vill förändra med fasader, men det kan även vara andra tänder. Det beror helt på patientens önskemål.

Hur går det till att sätta in porslinsfasader?

Tillsammans med din tandläkare på TandCity kommer ni fram till vad som ska behövs för att uppnå önskat resultat. Det vill säga vilka tänder som behöver behandlas samt vilken form och färg som fasaderna ska ha. För att göra plats åt fasaden behöver ett tunt skikt av tandens framsida slipas bort. Det behövs flera besök hos din tandläkare för att sätta in fasader.

Före det att behandlingen sätts igång tar tandläkaren foto samt ett digitalt avtryck (3D scan) av dina tänder. Detta skickas till våra tandtekniker som ”målar” digitalt på fotot för att patienten ska få se ett slutresultat innan behandlingen påbörjas. Detta för att försäkra oss om att tandläkaren och patienten är överens om önskemål och möjligt resultat. Men hjälp av det digitala avtrycket gör tekniker en modell av dina tänder och bygger upp porslinsfasaderna på denna (Wax up). Efter det görs guider till tandläkaren direkt på Waxup-modellen. Med dessa guider kan tandläkaren se hur mycket av tanden som behöver slipas bort för att få plats med det nya materialet. På det sättet kan vi jobba så minimalinvasivt som möjligt och avverka så lite som möjligt på patientens egna tand. Man vill gärna behålla så mycket av den egna tanden som möjligt.

Eftersom de flesta behandlingar med porslinsfasader i Malmö sker av estetiska själv är det viktigt att alla parter, det vill säga patient, tandläkare och tandtekniker, är överens om möjligt och önskat behandlingsresultat.

Passar porslinsfasader för dig?Porslinsfasader i Malmö | TandCity

Generellt passar porslinsfasader för de allra flesta människor och i de allra flesta behandlingssituationer, så som till exempel:

  • Missfärgade tänder
  • Snedställda tänder eller ojämna tänder
  • Avslagna eller splittrade tänder
  • Nedslitna tänder
  • Mellanrum mellan tänderna

Vill du veta mer om porslinsfasader och hur det skulle kunna hjälpa dig och ditt leende? Kontakta oss på TandCity! Mer vår erfarenhet och expertis kan vi ge dig tänderna du alltid önskat dig.

Boka din tid för porslinsfasader hos TandCity i Malmö

När du får ditt leende konstruerat med porslinsfasader i Malmö hos TandCity är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i beslut och behandling. Hos oss ska du känna dig sedd och lyssnad på. Vi är yrkesstolta och arbetar alltid hårt för att nå det absolut bästa resultatet för våra patienter.

Har du några frågor om priser för porslinsfasader? Vill du ha mer information om behandlingar eller vill du boka tid för att göra porslinsfasader i Malmö? Tveka inte att kontakta oss på TandCity.